Fontos információk a szakképzési ösztöndíj utalásának esetleges elmaradásának okairól

admin küldte be 2023. 10. 09., h – 10:03 időpontban

Tisztelt Gondviselők! Kedves Tanulók!

Ezúton is emlékeztetjük a szakképzési ösztöndíjra jogosult Tanulóinkat, hogy a szakképzési ösztöndíj utalásához szükséges KRÉTA adatok között szerepel a TAJ és a bankszámlaszám is. Ezen adatok hiányában az ösztöndíjat nem utalják át, és a hiányzó adatok pótlása után, visszamenőleg nem lehet kérni az ösztöndíj kifizetését, csak az adatok megadása utáni hónaptól folyósítanak ösztöndíjat. (KRÉTA adatok rögzítése csak számítógépről lehetséges, mobiltelefonról nem érhető el ez a funkció.)

A nem magyar állampolgársággal rendelkező tanulóinknak saját maguknak kell a magyar TAJ számot megigényelniük, ebben az iskola nem segíthet. Kérjük, a kézhez kapott határozatot mutassák be a Titkárságon!

Arra is ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy az ösztöndíjra való jogosultságot minden hónap közepén ellenőrzik, és ha az adott pillanatban a megengedettnél több igazolatlan hiányzással rendelkezik a tanuló, akkor egész tanévre kizárják az ösztöndíjra jogosultak köréből. Utólagos igazolással sem áll helyre a jogosultság.

Kérdés esetén kérjük forduljanak Dr. Balázs János igazgatóhelyetteshez az iskola e-mail címén vagy telefonszámán.

a Kossuth Zsuzsanna Technikum Vezetősége

Szeged, 2023. október 09.