Ideiglenes felvételi rangsor (2023)

admin küldte be 2023. 03. 17., p – 07:52 időpontban

Letölthető a 2023/2024. tanévre iskolánkba felvételi jelentkezést benyújtó 8. osztályos tanulók ideiglenes felvételi rangsora. A felvételi rangsor tanulmányi területenként készült.

A rangsorban a tanulók oktatási azonosítójukkal szerepelnek, illetve ha valaki adott meg jeligét, akkor az is fel van tüntetve. A tanuló azonosító adata mellett feltüntettük a felvételi eljárásban elért összesített pontszámát is, amely alapján kialakult a rangsor.

Azok a tanulók, akik iskolánk több tanulmányi területére is jelentkeztek, az általuk megjelölt valamennyi tanulmányi terület ideiglenes felvételi rangsorában szerepelnek.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján tájékoztatásul közöljük, hogy felvételt azok az iskolánkba készülő tanulók is nyerhetnek, akik a most közzétett listán a felvehető létszámhoz képest hátrébb szerepelnek a rangsorban. Ez azért van így, mert egy tanuló több iskola több tanulmányi területét is megjelölhette az általa választott sorrendben. A középiskolában ez a sorrend nem ismert, ezért minden jelentkezőt rangsorolnunk kell. Azt tanácsoljuk, hogy a felvételi sorrenden csak indokolt esetben módosítsanak.

A jelentkezések módosítására március 21-22. között van lehetőség, a módosító tanulói adatlap kitöltésével. A módosító időszakban az alábbi módosítások végezhetők el:

  • az eredetileg megküldött tanulói adatlapon megadott sorrend módosítása, illetve
  • az eredeti tanulói adatlapon szereplő középfokú iskolában, az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján, új tanulmányi terület megjelölése. Az egyeztetés tényét az intézménynek az eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetnie.

Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon feltüntetni! Intézményt és tanulmányi területet nem lehet a módosító időszakban törölni!

Természetesen minden tanuló csak egy iskolába kerül felvételre, oda ahová az általa választott sorrendet figyelembe véve először teljesítette a felvétel feltételeit.

Az adatok tájékoztató jellegűek, a végleges eredményt a felvételi eljárás végén 2023. április 28-ig juttatjuk el a jelentkezőknek és az általános iskoláiknak. A döntés ellen az iskola igazgatójánál, Horváth Levente Attilánál lehet fellebbezni március 23-ig, melyet a hla@kossuthzs-szeged.edu.hu emailcímre kell elküldeni.