Divatbemutató (2023.03.28.)

admin küldte be 2023. 03. 31., p – 13:57 időpontban

Kontrasztok

2023. március 28-án került megrendezésre a Dugonics Társaság Ifjúsági Tagozata által szervezett jubileumi, XX. divatbemutató, melyen iskolánk tanulói is részt vettek.

Ebben a tanévben a divatbemutató témájául a szervezők a „Kontrasztok” fogalmat választották. A tanulóknak a témába illő darabokat kellett megtervezni, kivitelezni, majd teltház előtt bemutatni a szegedi IH Rendezvényközpontban.

Diákjaink a tanév alatt műhelymunka során sok-sok munkaórát töltöttek a téma feldolgozásával, gyűjtöttek, alkottak, terveztek és kiviteleztek.

Hogy mi inspirálta tervezőinket? Maga a természet, egy ásvány vagy egy élőlény? Egy film, egy drapéria, egy nagyszülőnél látott kékfestő motívum, egy bibilai történet, a balett vagy csak egy rajongás Vivien Westwoodért?

Tervező tanulóink mindegyike megtalálta a témán belül azt, amely beindította a fantáziáját, és kreatív munkára sarkallta.

Ezért mutatott újszerűen a kifutón a futurisztikus fémes csillogású alapanyag egy klasszikus mintással, egy rusztikus textúra a modernnel, a magenta a napsárgával.

A kreatív öltözékek megvalósításán túl a tanulóink nemezelt fejdíszekkel, kalapokkal és kiegészítőkkel tették teljessé az idei kollekciót.

A divatbemutatón a több hónapos gyűjtő, tervező és kivitelező munka során megszületett kollekciót láthatta a közönség. A sikeres rendezvényről a helyi médiumok is beszámoltak. A Délmagyar cikkét itt olvashatják: www.delmagyar.hu

A Szeged Televízió a Híradóban számolt be az eseményről: Szeged Televízió

Képgaléria

DSC_9370