Divatbemutató (2022.04.06)

admin küldte be 2022. 04. 25., h – 15:32 időpontban

2022. április 6-án került megrendezésre az IH Rendezvényközpontban a Dugonics Társaság Ifjúsági Tagozata által szervezett divatbemutató, melyen iskolánk tanulói is részt vettek.

Ebben a tanévben a divatbemutató témájául a szervezők a "Múlt és Jelen" fogalmakat választották, a tanulóknak a témába illő darabokat kellett megtervezni, kivitelezni és bemutatni a rendezvényen. A KZS divat- és stílustervező tanulói a tervezés során a múltból inspirálódtak, de munkáik nagyon is maiak.

Frida Kahlo festőnő a 20. századi Mexikó egyik legemblematikusabb alakja volt. Művészetére, műveinek színvilágára, jelképrendszerére a mexikói művészet, a hagyományok és a prekolumbián kultúra hatott igen erősen. A festőnő személyisége, munkássága megelőzte saját korát, hatása a mai napig érezhető.

Az idei tanév iskolánkban Frida-mámorban telt. A tanulók megismerkedtek a művésznő alkotásaival, életével, a mexikói hagyományokkal, kultúrával, művészettel, a kor divatjával. Mindezek inspirációs forrásként hatottak a munkára, mely során mintákat terveztek, fejdíszeket, kiegészítőket kiviteleztek és ruhákat készítettek.

A divatbemutatón a több hónapos gyűjtő, tervező és kivitelező munka során megszületett kollekciót láthatta a közönség. A sikeres rendezvényről a helyi médiumok is beszámoltak. A Délmagyar cikkét itt olvashatják: www.delmagyar.hu

A Szeged Televízió a Híradóban számolt be az eseményről: Szeged Televízió, valamint a Körút című műsorukban interjú készült iskolánk tehetséges végzős diákjával Kőműves Anita Nórával a rendezvény kapcsán.

Képgaléria