Iskolanap volt a Kossuth Zsuzsában (2022)

admin küldte be 2022. 02. 21., h – 10:37 időpontban

A Magyar Ápolók Napja alkalmából tartott megemlékezéssel kezdődött pénteken az iskolanap az SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskolában. A fő programok közül az egyik kiemelt az AIDS-vetélkedő volt, ezen osztályonként három diák vett részt. Ezt eredetileg december elsején, az AIDS világnapján rendeztük volna, de a járvány nem engedte. A szponzoroknak köszönhetően minden résztvevőnek tudtunk ajándékot adni - a jobb helyen végzettek nagyobb csomagot kaptak.

kzs-iskolanap-2022

Volt játékos sportvetélkedő a tornacsarnokban, majd ez a jó időnek köszönhetően kiköltözött az iskolaudvarba. A tanulók bowlingoztak, a bábuk csapvízzel töltött kiürült ásványvizes palackok voltak. Ez is az újrahasznosítás egyik formája és viszonylag tartósnak is bizonyultak az alkalmi bábuk, legalábbis egyik sem szakadt vagy tört, pedig erősen gurították a labdát a 9./A osztály diákjai.

Az aulában négy vidám tanuló unózott, ez is része volt az iskolai programnak és látszott rajtuk, hogy tétre játszanak. Egy asztallal arrébb egy rendőrségi stand a program alatt végig várta az érdeklődő diákokat. A 2022-ben induló rendőrjárőr képzéseikről adtak tájékoztatást - a szórólap szerint a szeptemberben kezdődőre július végéig lehet jelentkezni.

Forrás: www.delmagyar.hu