Karácsonyi adománygyűjtés a Kossuth Zsuzsában

admin küldte be 2021. 12. 17., p – 21:52 időpontban

Az SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskolának a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád megyei Szervezetének együttműködésével szervezett karácsonyi adománygyűjtési akciója évtizedes hagyomány. A diákok, szülők és tanárok az idén november 29-től december 17-ig adakozhattak a rászoruló családoknak.

Ezt a lehetőséget a családok már ismerik és várják, így idén sem szerettünk volna elmulasztani. A diákjaink zöme segítő szakmára készül, de az emberek közti kapcsolat mint érték közvetítése minden tanulónak fontos

mondta el Veres-Szikszai Mónika, az akció iskolai szervezője, akinek munkáját Boros Katalin Gyöngyi segítette, valamint Bíró Katalin tanárnő várta és fogadta a beérkező csomagokat.

Az adományokat az iskola portáján leadva, vagy akár az osztályfőnökökön keresztül is el lehetett juttatni az iskolába. A családok a Magyar Vöröskereszt javaslatai alapján főként élelmiszert (lisztet, cukrot, rizst, konzerveket, készételeket, tésztát, étolajat, teát, citromlevet, tartós tejet, kekszet, nápolyit, sőt bulgurt, kuszkuszt, szénhidrát-csökkentett ételeket is) hoztak. Lehetett adományozni „tisztaságcsomagot” (tusfürdőt, sampont, fogkrémet, fogkefét, szappant, pelenkát, papír zsebkendőt, szalvétát, kéztörlőt, mosogatószert, öblítőt, mosószert) is, illetve gyerekeknek szánt ajándékokat (édességeket, mesekönyvet, plüssállatot, játékokat, ceruzát, filctollat, gyurmát, kifestőkönyvet, LEGO játékokat) és ruhákat is hoztak a tanulók. Újdonság, hogy pénzbeli adományozásra is lehetőség nyílt az idei évtől; a diákok körében összesen 22000 Ft gyűlt össze, amelyből az iskola tartós élelmiszert vásárolt.

A gyűjtés szlogenje ez volt: "Nekünk csak egy, NEKIK TALÁN AZ EGYETLEN ajándék!"

Az összegyűlt élelmiszereket, tisztaságcsomagokat, gyerekjátékokat és ruhaneműt a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád megyei Szervezete képviseletében Sólyom Etelka vette át Horváth Levente Attila igazgató úrtól, és a szervezet gondoskodik az adományok családokhoz való eljuttatásáról, továbbításáról is.

Képgaléria

Karácsonyi adománygyűjtés 2021